Pro všechny čokoholíky

29. června 2012 v 14:57 | Radičik |  Téma týdne
Když jsem uviděl téma týdne - čokoláda - příjemně mě to zahřálo. Taková témata, při kterých mi tečou sliny, přímo miluju. Když trochu odbočím, tak jsem si v souvislosti s těma slinama vzpomněl na jednu známou, která jednou cestovala vlakem dalekou cestu a usnula. Když se v plném kupé vzbudila, zjistila, že ji z otevřené pusy teče dlouhatánská slina. Hold bez trapasů ten život nejde.


Ale to jsem trochu odbočil (ikdyž to s tématem taky trochu souvisí), takže zpátky k čokoládě. Miluju, čokoládu prostě miluju. Vůbec se nedivím, že ji navzdory potížím církve, po jejím objevení Evropou u francouzského dvora zcela podlehli za Ludvíka XIII. i XIV..
Mám rád všechny, ale nejraději mám bílou. Nevím proč, nejsem žádný rasista, bílé prostě dávám jednoznačně přednost. Možná proto, že když jsme byli malí, dělávala nám ji babička - domácí bílou čokoládu s kokosem. Ta se panečku rozplynula jedna radost.
Čokoláda je zdrojem nové energie, nové chuti do života. Vybaví se mi v té souvislosti také britsko-americký film Čokoláda (s J.Binoche a J. Deppem v hl. roli), který je zrovna v tom duchu. Energie, nový život, nové cíle, to vše navzdory aroganci a nesmyslném lpění na tradicích. Nevzdát se, jít si za svým cílem s chutí čokolády, to dokáže zlomit i ten nejtvrdší kámen v srdci.
U čokolády ale musíme dbát na kvalitu. Levné náhražky, které drahé kakaové máslo nahrazují větším množstvím cukru a tuku, totiž s čokoládou nemají nic společného. Místo, aby nám pak energii dodaly, naopak nám ji vezmou. Třeba už samotným kousáním.

Pamatujte, že každý správný čokoholik, nestane se alkoholik. Ikdyž při rumových pralinkách jde zvládnout obojí.Mrkající
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Nicolle Nicolle | Web | 29. června 2012 v 15:19 | Reagovat

Ahoj mohla bych tě prosím poprosit o laskavost?:)Klikl/a by jsi prosím jen na můj web?Jen kliknout nic více:))Mockrát ti děkuju jsi úžasný/á:))**

2 pizlik1 pizlik1 | E-mail | Web | 29. června 2012 v 15:51 | Reagovat

Kamarádka byla na nějaké prezentaci čokolád v Praze a tam ji poučili, že téměř všechny čokolády prodávané u nás nejsou moc kvalitní. Kvalitní čokoláda se pozná podle toho, že se při rozlomení musí mít ostré hrany, nezůstane po hned pocit plnosti v ústech, nesmí po ní pálit v krku a nerozehřívá se hned v ruce. Nejkvalitnějsí čokolády vyrábějí malé rodinné firmy, které si pečlivě střeží tajemství výroby.
Proto jsem se vždy divila, proč mě vždy po Milce pálilo v krku.

3 helena helena | Web | 29. června 2012 v 16:19 | Reagovat

Bílou čokoládu nemusím,roste mi v puse.
Když už,tak hnědou,krásně čokoládovou.

[2]: To jsou cenné informace.

4 Martin Martin | Web | 29. června 2012 v 17:50 | Reagovat

Tak já osobně miluji čokoládu hořkou, nejlépe 70% s příchutí máty. Nějak mě učarovala a už mě nepustila :) Teda ale když jsem si četl, že Vám babička dělávala bílou s kokosem, tak jsem dostal okamžitě chuť! Kokos miluju, naprosto. Bílá čokoláda mi moc nechutná, ale v tom spojení musela být výborná!! :) A jak píšeš u tvojí kamarádky, život bez trapasů nejde, každý si alespoň jeden zažije, to už je bohužel tak...

5 hnedoockaVer hnedoockaVer | 29. června 2012 v 18:13 | Reagovat

Ten začátek mě dostal:-D Já si tak jednou týdně čokoládu dopřeju, ale že bych byla čokomaniak to ne:-)Jinak nejradši mám mléčnou,mňam

6 Lilly Lilly | E-mail | Web | 29. června 2012 v 18:44 | Reagovat

Škoda, že nie som "čokoholik" :D

7 Eruvië Eruvië | Web | 29. června 2012 v 21:49 | Reagovat

Pěkný článek :-) Ten trapas se slinou bych zažít nechtěla :-D

8 Vendy Vendy | Web | 29. června 2012 v 23:47 | Reagovat

[2]: Tohle mě taky překvapilo. Ne že bych si dělala iluze o čokoládách u nás(jakožto i dalších výrobcích), ale že by to bylo tak špatné? No nazdar.
K článku: čokoládu bílou sním a dokonce mi chutná, ale mám pocit, že jím spíš ztužený cukr...
Domácí bílou čokoládu s kokosem?
Nemáš recept?
Nechceš ho přihrát?

9 bludickka bludickka | Web | 30. června 2012 v 9:49 | Reagovat

čokoholik nejsem. chutná mi čokoláda na vaření, většinou si ale kupuju ty trochu víc "čokoládovější" čokolády, ale ne moc drahé, takže kdoví, proč jsou tmavší :)

10 Vendy Vendy | Web | 30. června 2012 v 22:00 | Reagovat

Díky za receptík na bílou čokoládu, určitě brzy vyzkouším. Ještě se chci podívat po tom kakaovém másle, ale abych se neposadila, až uvidím cenu... asi nebude nejlevnější.:-)
(Zatím stačí normální máslo, taky dobré)

11 Landa Landa | Web | 2. května 2016 v 8:54 | Reagovat

Zde můžete dostat 500 Kč jen za registraci http://cfdbroker.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama